over vroeger

ontstaan feyenoord
 

HISTORIE VAN FEYENOORD

In 1968 kwamen Piet en Netje Smeets naar het mooie Leudal om er een klein wegrestaurant te beginnen. Passie voor de horeca zat in hun bloed, ze wisten er al snel een gezellig restaurantje van te maken. Pap zwaaide de scepter in de keuken en mam zorgde voor een praatje aan de bar en tussen de bedrijven door maakten ze tijd om voor ons “de kinderen“ te zorgen. Naarmate het drukker werd moesten ook wij af en toe de handen uit de mouwen steken. Zo hebben zij hun passie op ons weten over te brengen.

In 1985 hebben Jo en Ans het roer van hun ouders overgenomen, broer Alex nam zijn vaders plaats in de keuken over, die door ziekte al heel vroeg het heft uit handen moest geven en in 1989, op 59 jarige leeftijd overleed. Zus Angelique die overal inzetbaar was, bleef trouw aan haar ouderlijk huis, als enige telg van het gezin van zeven, geboren in Nunhem . Mam die nog in lengte van dagen veel werkzaamheden op zich heeft genomen en in de drukke uurtjes altijd bij “Feyenoord” te vinden was, heeft in 2013 besloten er mee te stoppen om van haar welverdiende pensioen te gaan genieten .

Helaas is “ooze Jo” in 2010 op nog veel te jonge leeftijd aan een ernstige ziekte overleden, maar samen hebben we toch de kans gehad om van de passie van onze ouders iets moois te maken. Marjo de vrouw van Jo versterkte ons team om met het Levenswerk van haar man verder te gaan. Ter nagedachtenis aan Jo hebben we een fotogalerij samengesteld. Deze kunt u hier bekijken >>

” Herinner je gisteren  –  Droom van morgen  –  Maar leef vandaag ”

Zijn altijd positieve kijk op het leven heeft ons versterkt in het geen waar we voor staan en dat is u, onze gast, te laten genieten . Gezellig aan de bar voor een borreltje of even lunchen. Een diner met de familie of alleen even snel een warme maaltijd gebruiken om daarna weer verder te gaan.

De mooie wandel en fiets routes bieden u de gelegenheid om een leuke tour te maken door onze omgeving, waarna u kunt genieten van een kopje koffie met een heerlijk stukje Limburgse vlaai.

Samen met al onze medewerkers hebben we het kleine restaurantje uit weten te breiden tot een gezellig restaurant voor velen. Maak kennis met ons huidige team >>

Waarom

Feyenoord?

Toen der tijd stopten regelmatig Feyenoord supporters bij ons, als Feyenoord in het zuiden moest voetballen. Het café had nog geen officiele naam. In de volksmond werd “Cafe het Putje” gezegd, maar Jan beloofde de supporters om het cafe “Feyenoord” te noemen en al snel werd het café toen omgedoopt tot “Cafe Feyenoord”. Vader Piet Smeets, die het koken in de vingers had, maakte in de naaste omgeving al snel naamsbekendheid en zo was het “Cafe Restaurant Feyenoord” geboren.

Moeder Netje deed toen de bar en was al gauw een geliefd persoon bij de klandizie. Na enige tijd konden ze het bedrijf niet meer met zijn tweetjes runnen. Vanaf toen werkte ook zoon Piet jr. en zijn vrouw truus mee in de zaak. Piet jr. moest door werkzaamheden bij een andere baas afhaken. Zijn vrouw Truus beviel van een zoon Peter, waardoor ook zij deels het moest laten afweten. Toen kwam dochter Ans achter de bar en tot op heden is zij nog steeds van de partij.